Další neštěstí při koupání. V Poděbradech u Olomouce tentokrát utonul 58letý muž

14. červenec 2023 19:35

Během pátečního odpoledne utonul v přírodním koupališti Poděbrady nedaleko Olomouce 58letý muž. Jde o třetí takovou tragédii v Olomouckém kraji během jednoho týdne.

Bezvládné tělo ve vodě nedaleko břehu viděli starší manželé, kteří muže vytáhli z vody ven. Následně na pomoc přispěchala i mladá žena, která okamžitě začala muže oživovat.

„V resuscitaci pak pokračovali po příjezdu na místo také záchranáři. Jejich snaha byla bohužel marná,“ informovala v tiskové zprávě Marie Šafářová, policejní mluvčí.

Mluvčí ve zprávě dodala, že šetřením na místě nebyly zjištěny žádné podezřelé okolnosti a ke zjištění příčiny úmrtí byla nařízena zdravotní pitva.

V Olomouckém kraji jde za poslední týden o třetí případ utonutí. Minulou sobotu se také v olomouckých Poděbradech utopila 43letá žena, o den později našli utonutou seniorku v tovačovském jezeře.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Jiří Kořínek , dja
Spustit audio