Darujete krev? Nebo přemýšlíte, že byste začali? Ve čtvrtečním vysílání se dozvíte vše důležité

8. březen 2023

Čtvrteční vysílání na vlnách Českého rozhlasu Olomouc bude věnované darování krve. Na co všechno se můžete těšit?

Čtěte také

V pondělí 6. března odstartovala dobročinná kampaň Českého rozhlasu Olomouc upozorňující na důležitost darování krve. Kampaň potrvá až do 31. března a ve čtvrtečním vysílání se tématu darování krve budeme zevrubně věnovat.

Na co se můžete těšit:

  • Apatyka s Danou Galuzskovou, primářkou Transfúzního oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. S redaktorkou Ditou Vojnarovou projde všechna důležitá témata související s darováním krve. Přenos pořadu poslouchejte živě (ZDE) od 10:04, později v audioarchivu zde na webu.

  • Davidu Jahodovi, webeditorovi Českého rozhlasu Olomouc, v patách při darování krve. Co všechno se děje od chvíle, kdy člověk otevře dveře transfúzního oddělení až po samotný odběr nejcennější tekutiny? 

  • Reportáže. Jaké jsou aktuálně zásoby krve? Kolik lidí v tomto období krev daruje? Roste nebo klesá počet dárců? Zjišťovali naši reportéři.

  • Dobré odpoledne se Zorou Ježkovou. Darujete krev? Kolik odběrů už máte za sebou? Co to pro vás znamená? Pomohla vám někdy krev dárců? O tomto tématu si s vámi během odpoledne ráda popovídá naše moderátorka Zora Ježková.
Spustit audio