Dělníci se pustili do oprav frekventované silnice mezi Olomoucí a Šternberkem. Denně po ní projede zhruba 17 tisíc aut

13. srpen 2024 15:05

Opravy nerovností komplikují dopravu po páteřní silnici mezi Olomoucí a Opavou. Silničáři tento týden částečně uzavřeli silnici první třídy mezi Olomoucí a Šternberkem. Dopravu tam řídí kyvadlově semafory. Pro řidiče to v dopravní špičce může znamenat, že si počkají v kolonách.

„Jezdím v tuhle dobu každý den do práce a vůbec jsem tady o té uzavírce nevěděl. Je to pro mě překvapení,“ říká Tomáš Hejcman z Hlušovic u Olomouce, který zastavil na benzinové stanici. Jen pár set metrů odsud dělníci začali opravovat povrch frekventované silnice, která spojuje Olomouc a Šternberk.

Řidiče tak v obou směrech zdrží semafory. „Po ránu je to takové volnější, zvlášť teď přes prázdniny. Ale po práci, tak směr na Šternberk je to úplně zacpané a kolikrát jsou tam i fronty. Takže si nedovedu představit, jak to bude. Člověk si bude muset asi trošku přivstat, počkat si a vydržet to,“ konstatuje.

Silnice první třídy mezi Olomoucí a Šternberkem ještě před jejím částečným uzavřením

Silničáři pracují u odbočky na Štarnov. Řidiče na omezení upozorňují značky. Zvlášť v dopravních špičkách to podle paní Moniky, která tankuje u stojanu benzín do svého auta, bude pro řidiče náročné.

„To je v podstatě jediná cesta do Šternberka, která tady je. Jinak se nemáte ze směru z Olomouce jak dostat. Ono je problém vůbec tady projet nebo se z Bohuňovic napojit. Až to bude zavřené, tak to bude úplná katastrofa,“ říká paní Monika.

Už ve středu přitom začnou opravy i v Jívavské ulici přímo ve Šternberku, kde podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla denně projede deset tisíc aut. „Což se bohužel projevuje na stavu komunikace a tato včasná oprava prodlouží její životnost. Zhotovitel plánuje práce za kyvadlového provozu řízeného semafory nebo školenými regulovčíky. Proto na trase Šternberk-Opava mohou vznikat kolony,“ zmiňuje Rýdl.

Opravy potrvají až do konce týdne.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související