Divadelní festival Olomoucké nejen Shakespearovské léto má nabitý program. Začíná v neděli

Program pro dospělé i pro děti, osvědčené tituly i aktuální novinku Láska za koronu přinese letošní Olomoucké nejen shakespearovské léto. Co pro diváky letos pořadatelské Divadlo Tramtarie připravilo, nám přiblížila ředitelka divadla Petra Němečková.

„Festival je jako každý rok zaměřen na komedie Divadla Tramtarie. Protože si myslíme, že k létu patří ten lehčí žánr, lidé se chtějí pobavit a zasmát. Nasadili jsme oblíbené tituly jako kabaret Nahatý Shakespeare nebo komedie Po stopách něžného muže. Novinkou letos jsou poslední tři reprízy nové inscenace Láska za koronu,“ přiblížila ředitelka.

Václav Stojan, Olomoucké Shakespearovské léto 2019

„Na programu je osm večerních představení a tři pohádky pro děti s doprovodným programem. Celý festival se koná na parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého,“ dodala Němečková.

Láska za koronu je inscenace, která vznikala velmi spontánně, reagovala na aktuální situaci. Vznikala v době, kdy se nevědělo, zda se bude hrát v divadle nebo venku, zda se bude vůbec hrát. „Myslím, že pokud má být divadlo zrcadlem společnosti a nějaké doby, tak přesně to je obsaženo v této inscenaci. Skutečně to jaksi zrcadlilo to, co je kolem nás, všechna ta opatření, strach o naši existenci. Snažili jsme se udělat inscenaci milou a spíš o nás, zasmát se sami sobě než ukazovat prsem na někoho jiného. To se nakonec ukázalo jako dobrá cesta a diváci to kvitovali,“ doplňuje umělecký šéf divadla Vladislav Kracík.

Program festivalu naleznete ZDE.

autor: pese
Spustit audio