Dostalo mě to na jinou dimenzi, říká Darina Nešporová o nehodě, při které zachránila život čtyřem dětem

Auto neovládané svým řidičem se jedno páteční odpoledne v červnu 2017 vyřítilo na lesní cestu u obce Jívová proti skupině dětí z mateřské školy. Děti přežily jen díky učitelce.

Tři z dětí, se kterými byla venku na procházce, stihla Darina Nešporová odhodit z cesty, malý Filípek se jí ale nechtěl pustit. V hrůze se jí křečovitě držel za ruku. Darině nezbylo, než dítě zalehnout a chránit vlastním tělem.

Auto ve smyku na ni dopadlo přímo žhavým výfukem. Filípek měl jen drobná poranění, ona se ze zlomenin a těžkých popálenin léčí do dnes. Už po částečném uzdravení k celé události řekla, že stejně by snad reagoval každý. Navíc jako učitelka má prý v popisu práce děti chránit. Darina Nešporová za svůj statečný čin obdržela řadu ocenění, naposledy medaili Za hrdinství z rukou prezidenta republiky.

„Dostalo mě to na jinou dimenzi,“ říká Darina Nešporová a popisuje, jak tato událost změnila celý její život, životní priority a třeba i způsob vnímání takových lidských vlastností, jako je závist. Poslechněte si celý rozhovor.

autor: zos
Spustit audio