Festival Prix Bohemia Radio se stal nedílnou součástí olomouckého kulturního života

12. říjen 2020

Mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, jehož vyhlašovatelem je Český rozhlas, se poprvé ve své historii uskuteční převážně v on-line prostředí. V souvislosti s nepříznivou epidemiologickou situací nabídne program festivalu živé on-line streamy debat odborných porot s tvůrci děl a poslech soutěžních příspěvků z pohodlí domova.

Mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio se uskuteční ve dnech od 12. do 14. října částečně z Olomouce a částečně z Prahy. Ve třech festivalových dnech nabídne čtyři soutěžní kategorie, divadelní představení a debatu Českého rozhlasu Plus na téma Big Data – Komfort versus soukromí. Tradiční veřejné poslechy soutěžních děl spojené s debatami odborných porot, tvůrců a diváků se letos kvůli přijatým vládním opatřením uskuteční on-line. Soutěžní příspěvky si veřejnost může poslechnout na webových stránkách festivalu z pohodlí domova až do neděle 18. října 2020.

„Festival Prix Bohemia Radio si i letos zachová svůj mezinárodní rozměr a představí to nejlepší z rozhlasové tvorby. Návštěvníci sice letos bohužel přijdou o většinu tradičního doprovodného programu v Olomouci; on-line podoba festivalu jim ale zase nabídne jiné atraktivní formáty. Věřím, že si festival nadále zachová své tradiční příznivce a přiláká i nové publikum,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Končící 36. ročník jste kvůli pandemické situaci mohli bohužel sledovat pouze online, ale závěrečný ceremoniál s vyhlášením výsledků vám jako obvykle nabídne i ČRo Olomouc. Poslouchejte dnes po 20 hodině.

autor: bbu
Spustit audio