Fit zóna není mučírna

26. duben 2016

Jarní období může být pro mnohé z nás dobrou motivací zatočit s lehkou nadváhou a udělat něco pro své tělo, abychom později v letních měsících nemuseli některé partie našeho těla stydlivě zakrývat.

Pomoci nám mohou takzvané fit zóny nebo funkční zóny, ve kterých se nám dostane nejen vhodného cvičení pod vedením fundovaných cvičitelů, ale především poradenství, v rámci kterého nám odborník „ušije“ celkový program na míru, jenž povede k dlouhodobému zlepšení našeho životního stylu.

„Pokud lidé hledají zázračné pilulky, nízkoenergetické diety, nebo vibrační přístroje, které za ně vyhrají válku s tukovými zásobami, jsou u mě na špatné adrese. Málokdo jim to řekne, ale dosáhnout svého cíle, zhubnout, je otázka potu a sebekontroly, nikoli sebetrýznění,“ říká poradce pro životní styl Tomáš Hýna z Olomouce.

Čtěte také

Svým přístupem se vymyká i televizním hvězdám z oblasti fitness nebo medicíny. „Žádný prodej doplňků stravy, jsou to doplňky, nikoliv strava, vím, kdy jsou vhodné a kdy ne. Žádné předepsané jídelníčky, jde mi o to, abyste si nastavili svůj režim, který bude funkční,“ říká Tomáš hned na začátku lidem, kteří touží po změně k lepšímu.

Nynější vedoucí funkční zóny, absolvent oboru rekreologie, nevštěpuje lidem jen zdravý přístup k pohybu a stravě, ale zdůrazňuje také důležitost odpočinku.

„Jde mi o to, aby si moji klienti nastavili dlouhodobě udržitelný individuální režim a pochopili, že správný životní styl není omezující, ale velmi krásný,“ dodává poradce.

O tom, co je to fit zóna a co všechno nejlepší můžeme pro sebe udělat právě v tomto období, vyprávěl v Dobré radě Českého rozhlasu Olomouc.

autor: pis
Spustit audio