Fotbalisté olomoucké Sigmy mají nového trenéra. Z béčka povýšil Tomáš Janotka

29. květen 2024 14:03

Po vydařeném jaru na lavičce rezervního týmu Sigmy Olomouc byl Tomáš Janotka v posledních dnech a týdnech jednou z variant na post trenéra A-týmu. Ve středu se jeho jmenování stalo oficiálním.

„Je to pro mě velká výzva a příležitost. Nerozmýšlel jsem se dlouho. Ani jsem o tom nesnil,“ prozradil Tomáš Janotka na webu olomoucké Sigmy.

Janotka si ligové angažmá u A-týmu vysloužil díky jarní jízdě B-mužstvem, které pod jeho vedením vyhrálo deset zápasů za sebou a v konečné tabulce mu patřilo druhé míst. Za normálních okolností by to znamenalo vstupenku do baráže, z ní jsou ale rezervní týmy ligových celků automaticky diskvalifikované.

U prvního olomouckého týmu Janotko podepsal smlouvu na neurčito. Půjdu do toho po hlavě a naplno. Totéž budu chtít i od hráčů. Jsem emotivní člověk a nerad prohrávám. Pokusím se to přenést i na hráče,“ dodal Janotka.

„Tomáš Janotka prokázal své kvality u B-týmu v uplynulé sezoně. Pro Sigmu byla vždy důležitá práce s vlastními mladými hráči, stejně tak zde vyrůstali kvalitní trenéři a Tomáš ukazuje, že může být dalším v řadě,“ zdůvodnil Janotkovo povýšení sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio

Související