Můžete si brát od jiných trenérů poznatky, ale nakonec jste tam jen vy, říká kouč olomouckého béčka Tomáš Janotka

Jako hráč vyhrál s Olomoucí Český pohár i Superpohár. Jako trenér béčka Sigmy bude v sobotu bojovat o prvenství ve druhé nejvyšší soutěži u nás.

Pro brněnského rodáka byl fotbal od mládí jasnou volbou, poměrně dlouho se ale pohyboval jen v nižších soutěžích. Pak ale přišla nabídka jít do Sigmy B a ve 23 letech naskočil do nejvyšší soutěže.

Tomáš Janotka kromě hraní fotbalu zvládal i studium. „Musel jsem se smát, když kluci v kabině, kteří měli individuál říkali, že se to nedá stíhat. Já kvůli studiu jezdil Brno – Olomouc a šlo to,“ usmívá se.

Že budeme hrát o první místo? To je sen.
Tomáš Janotka

Na lavičku béčka Sigmy se posadil před sezónou. Z prvních šesti kol vytěžili jeho svěřenci jen dva body, pak se ale vše začalo obracet a jaro je fantastické. „Věděl jsem při pohledu na los, že nechci hrát 25. května s Varnsdorfem o záchranu. Ale že budeme hrát o první místo? To je sen,“ uvědomuje si.

A jak viděl trenéry, pod kterými pracoval? „Největší respekt měl Vlastimil Petržela, to jste v kabině slyšel padnout špendlík, největší divočák byl Martin Pulpit, osobnost Petr Uličný, skvělý psycholog, a dodnes uznávám Zdeňka Psotku pro jeho inteligenci a přehled,“ říká Janotka.

Kompletní rozhovor si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související