V záloze jsem se našel už odmala, usmívá se špílmachr Sigmy Martin Pospíšil

Ve dvaceti ho přirovnávali i díky oblíbené šajtli k Rosickému. K postupu mezi velké hvězdy mu ale chyběla možná trocha štěstí, přesto pořád kope skvěle.

S fotbalem začínal v rodných Bělkovicích – Lašťanech, kde si ho záhy našla Sigma Olomouc. Ve dvaceti oblékl reprezentační dres a potkal se se svým idolem Tomášem Rosickým.

Plzeň ho vzala jako náhradu za Vladimíra Daridu, půlroční hostování v době, kdy Viktoria hrála Ligu mistrů s Bayernem a City, mu však nevyšlo. „Klukům to tam šlo a já se moc na trávník nedostal,“ mrzí ho zpětně.

Klukům to tam šlo a já se moc na trávník nedostal.
Martin Pospíšil o hostování v plzeňské Viktorii

Další angažmá v Jablonci vyšlo lépe. V úvodní sezóně zaznamenal 7 branek, hrál čelo tabulky a Evropskou ligu s Ajaxem. V pětadvaceti nakonec zamířil do Polska a vydržel tam šest let. Na začátku roku se vrátil do Sigmy a stal se základním kamenem sestavy.

Proč nosí dres s číslem 26, debakl s Baníkem i další věci jsme probrali v rozhovoru, který si můžete poslechnout v přioženém audiu výše.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související