Špičkový fotbal se dá hrát i bez jedné ledviny, dokazuje obránce Sigmy Vít Beneš

O víkendu odehrál v Liberci 300. ligový zápas a vstoupil tak do Klubu legend. Navíc v neděli proti Pardubicím oblékne posté dres Olomouce.

Vít Beneš hrál ligu na Kladně, s Jabloncem vyhrál Český pohár i Superpohár, okusil nejvyšší maďarskou soutěž. „Chtěl jsem ven, ale nabídky přišly jen z Kazachstánu a Maďarska, takže volba byla jasná,“ usmívá se fotbalista.

Ve třiceti letech dostal nabídku ze Sigmy a neváhal. „Manželka je z Moravy a kdykoli jsme sem za rodinou jeli, líbilo se mi tu. A v Olomouci jsem velmi spokojen,“ říká Vít Beneš.

V Olomouci jsem velmi spokojen.
Vít Beneš, obránce SK Sigma Olomouc

Jeho kariéru nezastavilo ani zranění v 15 letech. „Při střetu s brankářem mi po nárazu prý doslova explodovala ledvina a přišel jsem o ni. Ale dokázal jsem se vrátit,“ může být rád.

Díky své zkušenosti dokázal v Jablonci pomoct i Vukadinovičovi, kterému se stalo to samé, zvláštním charitativním projektem pomohl i rodině Mariána Čišovského. O co šlo?

Poslechněte si celý rozhovor s Vítem Benešem, který byl hostem Jirky Matějů v pořadu Host ve studiu.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio