Fotograf Jindřich Štreit v Přerově doprovázel tříkrálové koledníky. Chystá se kalendář s jeho snímky

Život a lidé v Přerově. To je téma nového kalendáře Přerova na rok 2023. Snímky, které ho ozdobí, pořizuje s předstihem ve městě přední český fotograf Jindřich Štreit. Zavítal na sportoviště a kulturní akce a ve čtvrtek doprovázel v ulicích tříkrálové koledníky.

Skupinku koledníků, kterou tvořil primátor, přerovský děkan a ředitelka charity fotil Jindřich Štreit na magistrátě, před policejním ředitelstvím, hasičskou zbrojnicí, ve významných podnicích, ale i v ulicích, kde se tři králové setkávali s obyvateli města.

Spokojená po několikahodinovém koledování nebyla díky plné kasičce jen ředitelka přerovské charity, ale i sám Jindřich Štreit. „Mimořádně spokojený. Bylo to velmi spontánní, krásné a úžasné,“ říká Štreit.

Jindřich Štreit v Přerově

V Přerově ho čekají ještě měsíce mimořádné práce. „Na každý den v Přerově se těším, protože tu stále objevuji věci, které jsem nikdy nefotografoval,“ dodává Štreit, který je známý především jako fotograf sociálních témat.

Čtěte také

Kalendář pro Přerov ale bude jiný, což sám poznává. „Nikdy jsem se nevěnoval třeba sportu. Když jsem tu byl na hokejovém zápase, bylo to pro mě skoro jako science fiction. Nebo v obchodě, kde se opravují lyže, to pro mě bylo fascinující. Nikdy jsem ani neviděl hrát naživo vodní pólo. Je to tu pro mě velký zážitek,“ uvádí fotograf.

Kalendář s fotografiemi Jindřicha Štreita vyjde v nástěnné, stolní i kapesní podobě a bude volně k prodeji. Současně magistrát uspořádá i výstavu vybraných Štreitových fotografií, a to v městské galerii.

autor: kra
Spustit audio