"George Clooney" ze Zábřeha

Ta podoba je neuvěřitelná. Viktor Šebesta sice není příbuzný hollywoodské hvězdy, sám není herec, dokonce ani muzikant, ale právě k muzice má hodně blízko profesně: Letos pošesté pořádá festival Colores Flamencos v Olomouci.

Pondělní dopolední host Viktor Šebesta stojí spolu s kolegy z jeho agentury například za ojedinělým loňským kulturním zážitkem - za olomouckým koncertem fenomenálního kytaristy Paco de Lucíi. Koncert byl jednak ojediněle zdařilý, zároveň o něm dnes musíme smutně prohlásit, že byl neopakovatelný. Doslova. Kytarista pár měsíců po návštěvě České republiky náhle zemřel.

Zkušenosti a setkání s hvězdami flamencového nebe. Vztah k samotné španělské kultuře a strhujícímu tanečnímu umu. Ale dost možná i krása loutek a loutkoherectví, případně současný fotbalový šampionát či fotbal v jeho rodném městě Zábřeh. I to jsou sféry Viktorovi blízké. I ty se pokusíme probrat u mikrofonu.

Jak probíhají přípravy, jací matadoři flamencové kultury nastoupí do olomoucké (velmi přátelské) letní festivalové arény a na co se mohou těšit příznivci španělských rytmů a pohybů ze široka daleka? Kam bude festival Colores Flamencos směřovat dále?

Povídání s produkčním talentem, čerstvým laureátem Ceny města Olomouce Viktorem Šebestou poslouchejte v pondělí 16. června.

autor: Bořek Volný
Spustit audio