Historicky první žena stojí v čele Flory. Eva Fuglíčková

Historicky první žena stojí v čele olomouckého výstaviště Flora a říká: „Chci Floru konečně posunout do 21. století.“ Takové titulky prolétly médii v červenci 2019, kdy se Eva Fuglíčková z pozice obchodní náměstkyně stala ředitelkou instituce, kterou Olomoučané považují za rodinné stříbro.

Málokdo z těch, kteří její první kroky v této funkci sledovali ale ví, že tato rodačka z „pod Tater,“ která vystudovala Mendlovu zemědělskou univerzitu, na Floře začínala hned po škole a přestože má v genech vysokohorskou turistiku a sjíždění nejprudších kopců na lyžích, její láskou i osudem se stala rovinatá Haná a právě olomoucká Flora. Do pozice ředitelky vstupovala s velkými nadějemi a plány, ale pak přišlo jaro 2020, koronavirus a vše bylo i na Floře jinak.

Jak se olomoucké výstaviště vypořádává s pandemií a restrikcemi, které jsou s ní spojeny? Jak bude vypadat v roce 2021 nová koncepce výstav a jaké nové zahradnické technologie budou na Floře představovány? A jaká cesta snad povede k tomu, aby olomouckým květinovým výstavám byla navrácena jejich někdejší sláva a lesk? Poslechněte si celý rozhovor s ředitelkou Flory, Evou Fuglíčkovou.

autor: zos
Spustit audio