Hokejista Kundrátek přijel ukázat medaili z mistrovství světa na svou bývalou školu do Přerovu

11. červen 2022

Bronzovou medaili z hokejového šampionátu z Finska a Masarykův pohár pro vítěze české extraligy přivezl do Přerova hokejový reprezentant Tomáš Kundrátek.

Se svým bývalým spolužákem a zároveň odchovancem HC Zubr Přerov Mikulášem Zbořilem se zúčastnili besedy, kterou uspořádalo vedení tamní Základní školy Želatovská. Právě do této školy oba chodili. Při autogramiádě hokejisté dětem, ale i svým bývalým učitelům, podepisovali fotky, časopisy nebo žákovské knížky.

Žáci Základní školy Želatovská v Přerově si prohlíží Masarykův pohár

Hokejisté odpovídali na otázky dětí téměř hodinu. „Myslíte si, že se vám bude dařit i v téhle sezoně? ptal se jeden z chlapců. „Za co byste chtěli hrát v NHL?“ pokračoval. „Jak se vám líbil výkon finského trenéra (Kariho Jalonena, kouče reprezentace, pozn. red.)? A jak jste se s ním domlouval, když je to Fin?“ padl další dotaz.

Tomáš Kundrátek přiznal, že se při otázkách dětí zapotil skoro stejně jako na tréninku. „Připomnělo mi to ty vzpomínky, jak jsem sem chodil do školy, krásné vzpomínky na ty zápasy. A pak i na to, jak jsme teď vyhráli ten titul a taky na to mistrovství. Běhal mi mráz po zádech,“ usmíval se obránce, který od nové sezony bude působit v brněnské Kometě.

„Připomnělo mi to ty vzpomínky, jak jsem sem chodil do školy, krásné vzpomínky na ty zápasy.“
Hokejový obránce Tomáš Kundrátek

Mikuláš Zbořil ho doplňuje. „Jsem moc rád, že jsem sem mohl vrátit, navíc s Tomem, zažít tu atmosféru a vidět zase školu, kde jsem devět let chodil, a aspoň jí něco vrátit,“ dodal Zbořil, který v nadcházejícím ročníku bude hrát za Zlín, který se pokusí po pádu do první ligy vrátit do nejvyšší soutěže.

Beseda s úspěšnými hokejisty je pro žáky této sportovní školy velkou motivací. „Je to obrovská vizitka pro školu. Je na tom pěkný to, že s těmi kluky udržujeme kontakt. A není to jenom Tomáš nebo Mikuláš, ale spousta dalších. Oni mají vztah k této škole, ke klubu nebo k Přerovu obecně vybudovaný a projevuje se to v mnoha a mnoha věcech. Včetně akcí mimo školu. A je to bezva,“ poděkoval na závěr ředitel školy Přemysl Dvorský úspěšným hokejistům a taky svým bývalým žákům za návštěvu ve škole.

Tomáš Kundrátek a Mikuláš Zbořil na návštěvě Základní školy Želatovská v Přerově
autor: kra
Spustit audio