Hokejová brankářka z Hané chytala na MS a míří do zámoří

Velký hokejový talent HC Olomouc nosí sukně. Nejde o bulvární titulek, ale skutečnost.

V Olomouci není ženský tým, a tak Blanka Škodová chytá s mladšími dorostenci, v 17 letech už ale stihla vychytat titul v Polsku, nastoupit v Lize mistryň a na mistrovství světa.

S hokejem začínalo sympatické děvče ve Šternberku. „V televizi jsme sledovaly hokejové zápasy a já zkusila post obránce. Moc mě to ale nebavilo, nechala jsem toho. Na začátku další sezóny mě ale trenér oslovil, jestli to nechci zkusit v brance. Když jsem kývla, rovnou jsem odchytala celý zápas,“ vzpomíná na své začátky Blanka.

Se zoubky jsem to zkoušela snad jen čtrnáct dní, pak brusle letěly do kouta a já začala jezdit na kanadách.
Blanka Škodová, hokejová brankářka

Bruslit začínala na klasických dívčích bruslích, dlouho je na nohou ovšem neměla. Se zoubky jsem to zkoušela snad jen čtrnáct dní, pak brusle letěly do kouta a já začala jezdit na kanadách,“ směje se brankářka, která hůl bere do pravé ruky a lapačku navléká na levou.

Svou hokejovou kariéru bere vážně, stejně jako studium na střední škole. Nejsem typ, který by chodil o víkendech po diskotékách, raději odpočívám," přiznává brankářka. Úspěšně zvládla i taneční. Až na závěrečnou kolonu jsem je absolvovala celé. Ráda mám valčík, nerada polku,“ směje se Blanka Škodová.

Chcete vědět, čím se liší chlapecká a dívčí brankářská hokejová výstroj? Jaké další plány má talentovaná hokejistka?

Spustit audio