Horská kola už jsou v rukou nových majitelů. Zrovna jsem potřeboval nové, sdělil jeden z nadšených výherců

27. červenec 2023

Český rozhlas Olomouc, to nejsou jen písničky, různé zábavné či naučné pořady, ale také soutěže a v nich skvělé ceny. Ty nejhodnotnější z posledních dvou souteží, tedy horská kola, jsme šťastným výhercům předali ve čtvrtek 27. července.

Pan Jan Čížek si pro svou výhru ze stále ještě probíhající soutěže Rozhlas - to je výhra přijel ze Štětovic. „Tipl jsem si čtverku, protože jsem se čtvrtého narodil,“ vysvětloval důvod své volby, která mu přinesla velkou radost.

A tu předá dál. „Kolo se bude líbit, dám ho mladému synovcovi,“ řekl s úsměvem během předávání v atriu nové budovy Českého rozhlasu Olomouc. „Já na kole totiž jezdím jenom po dědině, ale na dálku už ne. Mám totiž 73 let,“ dodal.

Zatímco pan Čížek se o své výhře v podobě horského kola značky MMR dozvěděl bezprostředně ve vysílání, to o víc než padesát let mladší Dominik Menzel zjistil skvělou novinu zprostředkovaně. Telefonicky ve vysílání se ho totiž zastihnout nepodařilo.

„Mamka mi poslala video, že jsem vyhrál. V životě jsem nic nevyhrál, je to pro mě velké. Upřímně, byl jsem v šoku,“ zářil štěstím dvacetiletý mladík z Krnova.

Ten vyhrál v květnové soutěži „Zpívám česky, zpívám rád“. Jeho jméno se skrývalo pod číslem 11, které během losování vytáhl z osudí ředitel Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata. Do losování postoupili všichni, kteří správně dozpívali výňatek z vybrané české písničky.

V případě Dominika Menzela to byl Severní vítr od Jaroslava Uhlíře. „V sedm ráno jsme s mamkou seděli u snídaně a v rádiu jsme slyšeli, že se hraje o kolo. Mamce jsem říkal, že bych nové kolo celkem potřeboval,“ popisoval. „Říkala, že tu písničku zná, tak mi to našla na telefonu,“ doplnil.

Z nového kola byl nadšený. „S kamarádem dlouhodobě jezdíme, takže jsem moc rád, že se takhle ‚haluzově‘ povedlo vyhrát nové kolo,“ rozesmál se. 

Další soutěž tentokrát o LP Karla Kryla

V srpnu budou moct posluchači v našem vysílání vyhrávat nádhernou cenu – LP „KAREL KRYL: PLZEŇ ´90“, což je dosud nevydaný koncert, který nedávno připravil Radioservis.

Stačí poslouchat vysílání Českého rozhlasu Olomouc, a jakmile zazní Karel Kryl, zavolat, a pak čekat, jestli se na vás na konci týdne usměje štěstí.

KAREL KRYL: PLZEŇ ´90
autoři: Jiří Matějů , dja
Spustit audio

Související