I Zdeněk Chlopčík musel před StarDance projít castingem

Rozebírat videozáznam ze soutěže standardních i latinskoamerických tanců, soustředit se na jeden pár a popsat ho, musel Zdeněk Chlopčík před prvním ročníkem populární televizní soutěže. „Nikdo nám ale žádnou roli nepřidělil. Já prostě tanečníky hodnotím tak, jak jsem zvyklý. Býval jsem přísný trenér a porotce, takže je mi to vlastní,“ říká.

Zdeněk Chlopčík vede s manželkou v Ostravě Taneční školu. Nabízejí klasické středoškolské taneční, na které navazují pokračovací kurzy a souběžně pořádají hodiny pro manželské a přátelské páry. „Kurzy jsou pro mě srdeční záležitostí. Je to nádherná práce, kterou bych neměnil.“

Tancování začal brát vážně až po středoškolských tanečních. Dvakrát se stal mistrem republiky v latinskoamerických tancích a deseti tancích. V dnešní době děti začínají už ve školce a na prvním stupni základní školy. Zdeněk Chlopčík je přesvědčený, že pokud přijdou do klubu, kde se učí přesně kroky, techniku a kde se po nich chce, aby se hýbaly jako dospělé páry, tak to nepůsobí dobře a dětské páry dost trpí. „Myslím si, že se to nelíbí ani laické veřejnosti,“ zamýšlí se.

Tanec prý občas bere iluze o spravedlivém světě. O tom, že když je někdo lepší, musí vyhrát nebo že peníze nejsou rozhodující. „I mně se stalo, že jsem na soutěžích skončil za páry, o kterých jsem věděl, že na to nemají,“ vzpomíná. Chce to soustředit se na svůj trénink a svůj výkon.

autor: voj
Spustit audio