Jak nenaletět podvodníkům na internetu? V našem vysílání jsme probrali všechno důležité

10. duben 2023

Úterní vysílání na vlnách Českého rozhlasu Olomouc bylo věnované problematice kybernetické bezpečnosti.

Podvodníci na internetu hledají mnoho způsobů, jakým by nachytali nepozorné uživatele. A často jsou cílem lidé v seniorním věku. Poslouchejte naše úterní tématické vysílání a zjistěte mnoho dobrých rad, jak podvodníkům nenaletět.

Na co se můžete těšit:

  • Dobrá rada s kpt. Jiřinou Vybíhalovou, koordinátorka prevence kriminality PČR, a kpt. Martinem Frýdlem z oddělení kybernetické kriminality. Jak se bránit kybernetické kriminalitě? Poradí v povídání se Zorkou Ježkou. Své dotazy můžete posílat nebo volat v průběhu vysílání (od 10:04) i vy. Přenos pořadu poslouchejte živě (ZDE) od 10:04, později v audioarchivu zde na webu.

  • Reportáž Dity Vojnarové. Podvodné emaily, prolomení bankovních účtů, pochybné eshopy. V Česku přibývá případů kybernetické kriminality. Poškozenými jsou lidé napříč generacemi. Často taky senioři. Jak čelit nástrahám podvodníků na internetu se učí mimo jiné na kurzech s názvem Moderní senior, které pořádá olomoucká pobočka organizace Maltézská pomoc.

  • Další reportáže. Odborníci z firem jako Seznam nebo Google se snaží vylepšit boj za férovou reklamu, přesto podle nich podvodníků na síti přibývá.

  • Dobré odpoledne se Zorou Ježkovou. Podělte se s námi o vaše zkušenosti. Už jste se někdy setkali s podvodem na internetu? Jak jste to řešili? Podařilo se vám celou situaci vyřešit do zdárného konce?
Spustit audio