Jako malý jsem toužil být brankářem, ale nepustili mě tam, usmívá se útočník Mory Petr Kolouch

Před osmi lety hokejový střední útočník Vítkovic dvě sezóny hostoval v Olomouci. Když v létě dostal od Mory nabídku k přestupu, potěšilo ho to a podepsal.

Petr Kolouch začal sezónu v novém působišti snově. Ve dvou úvodních zápasech extraligy vstřelil po brance, jenže od té doby dvě desítky duelů bez trefy do černého. Navíc měl pauzu kvůli zranění.

Přesto věří, že se to zlomí. Navíc na své první působení v tehdy prvoligové Olomouci vzpomíná v dobrém. „Hodně mi to tehdy hokejově dalo,“ říká dnes Kolouch.

V juniorském věku hájil několik let reprezentační dres. „Když jsem poprvé nastoupil proti Kanadě, měl jsem pocit, že obránce couvá rychleji než já sprintuji dopředu,“ směje se útočník.

Jak se k hokeji dostal, na co rád vzpomíná, jak vnímá „Plecharénu“ a mnohem víc jsme s útočníkem Mory Petrem Kolouchem probrali v našem rozhovoru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.