Jdi za svým snem, sleduj svůj cíl a vydrž!

O nelehké cestě za snem – natáčením filmů, o tom, že dnešní mládež nemusí být zdaleka jen špatná a že i pozitivní příklady ji mohou táhnout anebo o cestě z Krkonoš do Olomouce, kde si to zamiloval, promluví úterní Host ve studiu, mladý kameraman Petr Špetla.

Na filmové školy ho sice nevzali, přesto se ale mladík původem z Trutnovska své lásky nevzdal, fotil, natáčel a dlouho si myslel, že vlastně jen pro vlastní, osobní potřebu, případně pro ukázku na internetových stránkách.

Petr Špetla však vytrval a snažil se kontaktovat ty „správné lidi“. Po internetu svoje „filmařské služby“ nabídl také rapperu Revoltovi, vlastním jménem Marku Kaletovi z Krnova.

Odtud už vedla jasná cesta jednak k natáčení hudebních (rappových, hip hopových) videoklipů nejen pro Revoltu, ale brzy také k tvorbě motivačních videí k projektu Seberevolta. Ten je nesmírně motivujícím hlavně pro mladé, kteří potřebují najít skutečně smysluplnou náplň volného času, nechybí jim pevná vůle a vytrvalost. Anebo pro ty, kteří – jako kdysi Marek Kaleta – měli onu náplň velmi diskutabilní, ne-li kriminální.

V pořadu Host ve studiu ale promluvíme i na téma dalšího projektu, nazvaného Gravitation, v němž Petr Špetla zaznamenává neuvěřitelné výkony, bourání hranic, „popírání gravitačních zákonů“ a pevnou vůli sportovců při různých atraktivních sportovních aktivitách (typu freerunning, parkour nebo BMX).

Povídání s talentovaným filmařem Petrem Špetlou, který z Krkonoš přesídlil do našeho regionu a touží tu zůstat.

autor: Bořek Volný
Spustit audio