Jste absolvent Univerzity Palackého? Čeká vás spousta výhod

7. listopad 2014

Škola přátelská pro studenty i absolventy. To byla vize rektora Jaroslava Millera, když v únoru nastupoval do vedení Univerzity Palackého. Dnes ji částečně splní. Dopoledne totiž začne fungovat nový web speciálně připravený pro absolventy školy.

„Očekávám, že ten nový portál by měl přinést nějaké nové výhody a benefity ve formě slev a to je ten důvod, proč se chci zaregistrovat do toho nového absolvenstného portálu taky,“ těší na konkrétní podobu webu Rostislav Nétek. Geoinformatiku v Olomouci absolvoval v roce 2010.

Plná očekávání je i Eva Blažková, která má komunikaci s absolventy univerzity na starosti: „Super design. Je to o přehlednosti, jednoduchosti, takže svým způsobem jak pro mladší tak pro starší generaci a svým způsobem pro absolventy nejlepší.“

Po přihlášení a autorizaci osobních údajů se už můžete těšit na všechny novinky v univerzitním životě, ale také nejrůznější benefity, které po získání karty absolventa můžete získat: „Na univerzitě bych určitě ráda zmínila benefity ohledně vstupu do knihovny, benefity i externích partnerů ze všech oblastí života - ať už je to kultura, sport, ubytování a další možné varianty. Tyto partnerské společnosti nám nabídly slevněné vstupné nebo další možné výhody pro absolventy, kteří se prokážou touto kartou absolventa, “ dodává Eva Blažková.

Součástí nového portálu bude i burza pracovních příležitostí nebo možnost zkontaktovat vaše bývalé spolužáky. Na stránkách Univerzity Palackého už několik let funguje starší absolventský portál. Ten přestane fungovat a dosavadních tři a půl tisíce zaregistrovaných dostane e-mail. V tom najdou pokyny, jak se zaregistrovat a pohybovat v prostředí tohoto nového absolvenstkého portálu.

Od konce 40. let, kdy byla Univerzita Palackého obnovena, poslala do světa možná až stovky tisíc absolventů

Jakub Železný se stal tváří olomouckého projektu Upsolvent

Bohdan Pomahač – chirurg transplantující lidské tváře, či světově uznávaný fotograf Jindřich Štreit. To jsou jen někteří ze slavných absolventů Univerzity Palackého, kteří se na olomouckou akademickou půdu vrátili v roli přednášejících. Ve středu 5. listopadu se k nim připojil také Jakub Železný – vedoucí moderátorů České televize.

Po letech se tak vrátil na místo, kde získal titul bakalář v oboru Žurnalistika. Přednáškou úspěšného novináře symbolicky zahájil nový cyklus přednášek UPsolvent. „Od příštího semestru by měli úspěšní absolventi přednášet pravidelně, vždy dvakrát za semestr“ potvrzuje Eva Blažková. Konkrétní (a údajně také velmi zvučná) jména dalších přednášejících však vedení univerzity zatím prozradit nechce.

autoři: bam , Josef Čermák
Spustit audio