K Lovecké chatě u Horky nad Moravou se cyklisté dostanou objížďkou, důvodem je rekonstrukce lesní cesty

12. červen 2019

Kvůli opravám lesní cesty "U Hájenky" u Horky nad Moravou se až do začátku listopadu nedostanou po cyklostezce k tamnímu oblíbenému turistickému cíli, k Lovecké chatě. Dojedou k ní jen objížďkou, po polní cestě.

„Až tady pojedeme příští rok, tak už to bude snad hotové,“ takto komentovala zákaz vjezdu na lesní cestě „U Hájenky" nedaleko Lovecké chaty v Horce nad Moravou skupina kolařů. Těm značky zkřížily plány na bezproblémový průjezd. Překvapená byla i Kamila Venosová, která zmíněnou silnici často během svých cyklovýletů Litovelským Pomoravím využívá.

Cestou cyklisté neprojedou po celé léto a část podzimu. Kvůli její rekonstrukci, kterou by měli dělníci dokončit závěrem října. Opraví během ní zhruba 800 metrů dlouhý úsek. Na kolaře mezitím čeká objížďka. Trasa povede přes ulici Skrbeňská v Horce nad Moravou. „Pro cyklisty to nebude nic zásadního, dva až tři kilometry, několik minut,“ potvrzuje ředitel olomouckých lesů David Janásek.

Cyklisté by v lese bloudit neměli, objížďka je pro ně označená.

„Objízdná trasa je vyznačená v terénu, samozřejmě i našich webových stránkách i stránkách města,“ dodává Janásek.

Cesta už byla podle vedení olomouckých lesů ve špatném stavu a opravu už potřebovala.

„Náklady na rekonstrukci jsou kolem šesti milionů korun, přičemž investorem jsou Lesy města Olomouce. Podařilo se nám na tuto akci získat dotační prostředky z operačního programu rozvoje venkova ve výši 3,9 milionu korun,“ uzavírá Janásek.

Do budoucna vedení Lesů města Olomouce plánuje opravit i další úsek na trase. Rekonstrukce ale podle Janáska závisí na financích.

Odkaz na Mapu objízdné trasy a uzavřeného úseku ZDE.

autor: bas
Spustit audio