Klaunka? Jsem spíš herečka s komediálním nadáním

Anna Polívková se narodila do herecké rodiny. Maminka Evelyna Steimarová i tatínek Boleslav Polívka jsou oba herci. Říká, že by určitě mohla dělat nějakou jinou profesi, ale proč?

V dětství ji hodně podporovala babička Jiřina Steimarová, která vedla dramatický kroužek, to ona rozpoznala její talent. Maminka tenkrát říkala, že na herectví nemá povahu, čemuž se Anička směje a přemýšlí, co to vlastně taková herecká povaha je.

Vystudovala konzervatoř, která ji ale nijak neuspokojila. Zkusila nonverbální divadlo na HAMU, pak odjela studovat na Mezinárodní školu pohybového divadla Jacquese Lecoqa do Paříže. Holka samá ruka, samá noha je pro pohybové divadlo jako stvořená. Od té doby miluje francouzštinu.

Procestovala Evropu s klaunským představením "Skok kachny" a Kanadu se Sabooge Theater Company. Má ráda autorské projekty, s Martou Issovou vytvořila inscenaci "Krasavice interkontinentální", hrála v Divadle NoD se souborem Krepsko, v Divadle Kalich, v Mladé Boleslavi.

Právě pracuje s Bolkem Polívkou na představení "DNA", ve kterém se potkává starý, zkušený, světem protřelý herec , který již zažil ve své kariéře všechno, s mladou kolegyní, kterou vše teprve čeká . Zkoušení s tátou si užívá, říká: "Jsem nadšená. Je fascinující ho sledovat, je to moje vysoká škola."

Přestože Anna Polívková miluje jeviště a je na něm nejšťastnější, je otevřená také jiným projektům. Točí - vidět jste ji mohli např. ve filmech "Dědictví aneb kurva se neříká", "Probudím se včera", "Stínu neutečeš" nebo "Účastníci zájezdu". Tančí - s partnerem Michalem Kurtišem vyhrála Star Dance 2013 a zpívá - v kapele Ani bych neřekla. Baví ji choreografie, zkouší režírovat.

Prázdninovou reprízu našeho rozhovoru s Annou Polívkovou jste slyšeli v pondělí 18. sprna.

autor: voj
Spustit audio