Kohoutům tentokrát jedna branka nestačila. Z vyrovnané bitvy v Českých Budějovicích nakonec nic nevytěžili

18. září 2023 08:08

Hokejisté Olomouce nezvládli vyrovnanou koncovku extraligového zápasu, nedokázali vstřelit gól v přesilovce, proto prohráli 1:3. Fanoušci Motoru po utkání slavili první tři body.

Zatímco v pátek jeden gól olomouckým hokejistům stačil na výhru, tentokrát byla jedna trefa málo. Hanáci si navíc nepomohli ani přesilovými hrami, na jihu Čech jich zahrávali celkem pět.

„Přesilovky nebyly vůbec špatné, akorát jsme v nich nedali gól. To je alfa a omega. Hodně by nám pomohlo, kdybychom si v nich pomohli. Klidně nějakým špinavým gólem, odraženým od kalhot,“ zmínil Lukáš Nahodil, centr olomouckého týmu.

Přesilovky nebyly vůbec špatné, akorát jsme v nich nedali gól.
Lukáš Nahodil, útočník HC Olomouc

Zatímco fanoušci Motoru slavili první tři extraligové body, o které se pro domácí tým postarali dvougólový Adam Kubík a Brant Harris, Mora odcházela poprvé v sezoně s prázdnou. „Ve třetí třetině jsme dostali gól na 1:2 a už jsme to nestačili otočit,“ uvedl Jakub Orsava, který se postaral o jedinou branku Kohoutů v utkání.

Olomouc vstřelila ve dvou zápasech dva góly. Se třemi body je po dvou kolech na osmé pozici.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související