Kokosový koláč s ostružinami
Tento lahodný koláč připravila pro sebe a svoji rodinu Dita Vojnarová.
Suroviny: 140 g pšeničné celozrnné mouky, 140 g strouhaného kokosu, 300 g ostružin (čerstvé, mražené), 3 vejce, 250 ml mléka, 40 g medu, 20 g třtinového cukru, 1 lžičku kypřícího prášku
Postup: Mouku smícháme s kokosem a kypřícím práškem. Do vyšlehaných vajíček přidáme cukr a med. Vše s pomocí mléka spojíme dohromady. Těsto vylijeme do vymazané zapékací misky, poklademe ostružinami a dáme péct do trouby. Pečeme na 160 stupňů 30 - 40 minut.
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka