Koncert Jaroslava Hutky a Moravské filharmonie Olomouc. Mimořádná sváteční událost plná emocí

21. listopad 2022

Legendární písničkář letos oslavil 75. narozeniny a při té příležitosti vystoupil 17. listopadu 2022 v sálu Reduta za doprovodu symfoniků Moravské filharmonie Olomouc. V orchestrálním aranžmá zaznělo 18 písní.

Příchozí si mohli naživo poslechnout léty prověřené skladby jako Slunečnice, Hádala se duše s tělem, Litvínov, Ježišek, Náměšť a další, pominuty ale nebyly ani písničky z nového milénia.

Za dirigentský pultík Moravské filharmonie Olomouc se postavil Jan Kučera, který rozepsal partitury pro 33 hudebníků, což bylo v den 33. výročí sametové revoluce až nečekaně symbolické.

Jaroslava Hutku na pódiu ještě podpořil kytarista Pavel Marcel, který hrál mimojiné na posledním albu Michala Prokopa a je i pevnou součástí jeho doprovodné skupiny. 

Pokud jste na koncertu nebyli, nebo jste neslyšeli živý přenos ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc, můžete si jej zpětně vychutnat buďto ve videozáznamu na YouTube kanálu Koncerty Českého rozhlasu nebo díky audiozáznamu zde na webu či v aplikaci mujRozhlas

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.