Křižovatka v Drahanovicích je místem častých dopravních nehod. Vedení obce to chce změnit

24. červenec 2019

Na první vypadá přehledně. Kvůli neukázněným řidičům ale patří mezi místa častých dopravních nehod. Řeč je křižovatce v Drahanovicích na Olomoucku, kterou projíždí lidé mimo jiné při cestě na náměšťský zámek. Vedení obce už došla trpělivost a požaduje, aby v místě vznikl kruhový objezd.

„Kamion nezastavil, jenom si přibrzdil. To je ta velká chyba. Tady stačí stát deset minut a člověku se začnou ježit chlupy na ruce,“ postěžoval si nezávislý starosta Drahanovic Tomáš Kröner. Stojíme nedaleko frekventované křižovatky u vjezdu do obce. Řidiči tudy projíždějí směrem Prostějovsko nebo třeba do nedalekých lázní ve Slatinicích či na zámek v Náměšti na Hané.  Podle vedení obce i zdejších obyvatel jsou na místě často nehody.

Dopravní nehoda na křižovatce v Drahanovicích

„Tam se musí dávat pozor. Nehoda je tu každou chvíli. Minule tu byl i záchranářský vrtulník,“ říká paní Simona. Že je křižovatka místem havárií potvrdil i krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Místo je přitom poměrně přehledné, navíc označené výstražnými stopkami. Zdejší starosta problém připisuje lhostejnosti řidičů. „Vidíte daleko, vidíte do všech směrů. Problém je v neukázněnosti řidičů, nerespektování předpisů“ popisuje starosta. Situaci teď chce drahanovické vedení řešit s olomouckým hejtmanstvím, v místě by podle Tomáše Krönera pomohlo vybudování kruhového objezdu. „Objezd by navazoval na budoucí obchvat Slatinic, který by míjel lázeňskou obec,“ dodává Tomáš Kröner.

autor: bas
Spustit audio