KULTURNÍ POZVÁNKY - 10.4.2008

8. duben 2008

Moravská filharmonie uvede dnes v sále Reduta v Olomouci další ze svých koncertů. Na programu jsou díla Gabriela Fauré , Camilla Saint-Saënse a Ludwiga van Beethovena. Sólo na klavír přednese Jan Simon. Za dirigentským pultem stane kanadský umělec Charles Olivieri - Munroe . Koncert začíná v 19 hodin.

Moravské divadlo Olomouc uvede dnes večer muzikál liverpoolského autora Willyho Russela "Pokrevní bratři", který s olomouckým činoherním souborem nastudoval režisér Roman Groszmann. Dramaturgem je Miroslav Ondra. Hudebně dílo připravili Lenka a Richard Mlynářovi. V inscenaci účinkuje živá kapela na jevišti. Začátek představení je v 19 hodin.

V G-klubu Šumperk vystoupí dnes od půl osmé večer se svým recitálem zpívající básník Oldřich Janota.

Do Jazz Tibet Clubu v Olomouci se můžeme dnes večer vypravit na koncert mladé pražské vokálně-jazzové skupiny "Lanugo", který začíná ve 20 hodin.

V Muzeu umění v Olomouci bude dnes v 18,30 otevřena výstava architektonického díla Elly Oehler - Olárové a Oskara Oehler - Olára, která zde bude otevřena do 22. června.

autor: sul
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.