Milon, kruhový trénink s individuálním přístupem pro každého. Už jste ho vyzkoušeli?

Rozhodli jste se zlepšit svou fyzičku a poohlížíte se po nějakém vhodném cvičení? Zkuste třeba kruhový trénink milon v olomouckém OMEGA centru sportu a zdraví, který kombinuje posilovací a vytrvalostní trénink, a kde vám jednotlivé kurzy nastaví přesně na míru.

Na kruhový trénink stačí poměrně malá místnost. „Milon je unikátní v tom, že je to seskládaná kombinace posilovacích a kardio strojů. Máme pouze šest posilovacích strojů, které ale jsou na základní posilovací skupiny – břicho, záda, prsní a mezilopatkové svaly. Pak proti sobě jdou svaly přední a zadní strany stehen. To se poté doplňuje ještě cvičením na kardio strojích, což znamená, že budujete i kondičku,“ uvádí manažerka Jana Sovová.

„Standardní postup s novými klienty je ten, že vyplní krátký dotazník, abychom věděli, co si přeje, jakých cílů zde chce dosáhnout a také zjišťujeme, jaké má zdravotní komplikace. Klienta zvážíme, zjistíme složení jeho těla, to znamená analýzu tělesného tuku, svalové hmoty a podobně, abychom měli záznam, jak se bude v průběhu cvičení zlepšovat. Potom se klientovi představí stroje a individuálně se nastaví,“ říká trenérka Bára.

Stroje jsou v kruhu a člověk jde od prvního k poslednímu. „Celkově si příchozí zatrénují na každém stroji dvakrát až třikrát, jedno kolo trvá 17 a půl minuty, dohromady je to tedy 35 minut,“ dodává Sovová.

Jaké další detaily nabízí kruhový trénink milon v olomouckém OMEGA centru sportu a zdraví a co na tento typ cvičení říká jeden z klientů? Poslechněte si reportáž Dity Vojnatové.

autoři: Dita Vojnarová , dja
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.