Mohelnický dostavník pravděpodobně nahradí nový festival

Osudy letních festivalů jsou sice stále nejisté i tak však v Mohelnici tvrdě pracují na přípravě nástupce Mohelnického dostavníku.

Přípravu Folkfestu, jak by se měl jmenovat, zastřešuje kromě rozsáhlého týmu také skupina Madalen. K mikrofonu jsme tedy pozvali Věru a Jana Štaiglovy aby prozradili, jak nápad navázat na Dostavník vznikal a co se tedy chystá.

Osudy letních festivalů jsou sice stále nejisté i tak však v Mohelnici tvrdě pracují na přípravě nástupce Mohelnického dostavníku. Přípravu Folkfestu, jak by se měl jmenovat, zastřešuje kromě rozsáhlého týmu také skupina Madalen. K mikrofonu jsme tedy pozvali Věru a Jana Štaiglovi aby prozradili, jak nápad navázat na Dostavník vznikal a co se tedy chystá.

„Zhruba v únoru jsme si řekli, že bychom zorganizování menšího festiválku zkusili. Při vyřizování veškerých povolení a dotací bylo už škoda neudělat tu akci dvoudenní a nenavázat na tak skvělou atmosféru, která zavládne v našem parku v Mohelnici,“ přiblížil Jan Štaigl ze skupiny Madalen.

„Vzhledem k termínu jsme chtěli oslovit nějaké známější kapely, jako jsou Nezmaři, Žalman a spol, Marien, jednáme s COPem a Druhou trávou. Máme osloveny i další kapely. Vyčkáváme, jaká situace bude, jestli budeme moct počítat s dvoudenní akcí, jestli budou nějaké dotace, abychom mohli otevřít dvě scény a pozvat i menší kapely z regionů,“ dodává Štaigl.

autor: kbz
Spustit audio

Související