Miroslav Kobza

redaktor publicistiky

Připravuji pro vás pořady Od Pradědu na Hanou a Přímo z místa.

V Českém rozhlase Olomouc pracuji od roku 2002, ale externě jsem spolupracoval již v minulém století. Předtím jsem se osm let živil jako novinář v regionálních týdenících na Šumpersku a ještě dříve jako vrchní kotelník a elektrikář. 

Kromě rozhlasové práce zpívám, hraji na kytaru a foukací harmoniky v kapele Wilsne!. Rád kutím kolem našeho domu a sem tam zaskočím i na nějakou tu elektrikářkou fušku, abych nevyšel ze cviku. Napsal jsem pár knih, některé prý i dobré a sem tam vyplodím i text pro rozhlasovou nebo divadelní hru. A když je čas, tak i spím. 

Mám rád dobré lidi, krásnou krajinu, historii, svůj rodný Zábřeh, cestování na kole i pěšky, muziku od folku přes jazz až po bigbít, dobré jídlo, hrochy všech velikostí a posezení s kytarou v klasické hospodě. 

Nemám rád blbce, kravaty, hašteřivost, ranní vstávání, lidi čímkoliv beznadějně zaslepené, horko a příliš přítulné medvědy v horách celého světa. 

Co dělám, mě baví. Chtěl bych jako člověk z malého města přinést každému, kdo nás poslouchá i trošku toho venkovského pohledu na svět, lásky k místům, kde jste doma, a věřím, že i trošku toho selského rozumu. 

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové