Mora oficiálně potvrdila odchod trenéra Motáka. Olomouc je hokejové město, loučil se kouč

26. březen 2022

Vědělo se to už několik týdnů zpět, až teď to ale dostalo oficiální punc. Trenér Zdeněk Moták po pěti letech na lavičce hokejové Olomouce končí a přesune se do Třince.

Člověk se musí učit a posouvat v každém věku. Mít sny, zvedat poháry před spaním, dávat rozhodující góly… To vás musí hnát pořád dopředu. Práce to bude zase jiná, ale těším se na to,“ zmínil v rozhovoru pro klubový web HC Olomouc Zdeněk Moták.

V Olomouci působil pět sezon, první jako asistent trenéra Zdeňka Venery, další čtyři v rovnocenné dvojici s kolegou Janem Tomajkem jako hlavní kouč. „Troufnu si říct, že jsem tu odvedl dost dobrou práci,“ dodal.

Trenér HC Olomouc Zdeněk Moták

Mora pod jeho vedením postoupila třikrát do čtvtrtfinále, jednou byla sezona kvůli covidu předčasně ukončena a rozlučkou bylo nedávné vypadnutí v předkole proti Vítkovicím. „Olomouc je hokejové město. Potkal jsem tu hodně kvalitních a veselých lidí. Dokud to jde, pojďme se hokejem bavit! Pojďme si užívat život, jsou jiné trable,“ vzkázal. 

Sedmapadesátiletý kouč, který se těšil oblibě nejen mezi hráči, ale díky své eleganci a vstřícnosti také mezi novináři, se nyní posune ke kormidlu jednoho z nejrenomovanějších klubů v Česku. V Třinci nahradí odcházejícího Václava Varaďu, který s Oceláři útočí na zlatý hattrick.

„Troufnu si říct, že jsem tu odvedl dost dobrou práci.“
Odcházející trenér HC Olomouc Zdeněk Moták

Moták by měl podle neoficiálních informací mít ve slezském celku po svém boku slovenského trenéra Vladimíra Országha, který ještě před několika měsíci vedl Litvínov. 

autor: dja
Spustit audio