Mora válí, po obratu vyhrála i nad Kladnem. Víkendovým hrdinou se stal Bambula, co absolvoval Kunc?

11. prosinec 2023 09:27

Olomouc po výsledkové nevydařeném podzimu v posledních kolech začala pravidelně bodovat a z posledních osmi zápasů v hokejové extralize hned sedmkrát vyhrála. Naposledy dokázala v neděli otočit zápas proti Kladnu, ve kterém po první třetině prohrávala 0:2.

Vítězná mentalita a momentální forma ale rozhodla o skvělém obratu, Hanáci slavili výhru v prodloužení 3:2. Speciální zápas prožil útočník Michal Kunc, který byl během utkání nečekaně převelen do obrany.

„Co si budeme, úplně můj šálek to není, ale myslím, že nějak jsem si s tím poradil. A důležité je, že jsme vyhráli,“ oddychl si po vítězném zápase proti Kladnu útočník Michal Kunc a dodal, co při přechodu z útoku do obrany, který u něj nenastal poprvé, je nejtěžší. „Abych nevyletěl zbytečně dopředu a nenechal za sebou hráče,“ uvedl Kunc.

Abych nevyletěl zbytečně dopředu a nenechal za sebou hráče.
Útočník Mory Michal Kunc o nejdůležitějších věcech při zaskakování v obraně

Olomouc po delší době nastoupila jen se šesti beky místo sedmi a jako naschvál už během první třetiny přišla jak o Řezníčka, který si přivodil zranění v dolní části těla, tak o Černého, který dostal zásah do obličeje. Na čtyři beky se na nejvyšší úrovni hrát nedá, a tak padla volba právě na Kunce.

Asistent trenéra Róbert Petrovický hned přidal svůj pohled na rozhodnutí realizačního týmu a důvody, proč si s kolegou Tomajkem vybrali právě mladého útočníka. „Je to dobrý bruslař a taky hráč, který pomáhá a dře pro tým. Nebylo to pro něj jednoduché, ale jsme rádi, že to vzadu trochu vyztužil,“ zmínil Petrovický.

Kunc nakonec s celým týmem oslavil poprvé v sezóně čtvrté vítězství v řadě, přitom po první třetině jeho tým proti Kladnu prohrával 0:2. „Kdybychom začali o maličko chytřeji a hráli jsme svoji hru, tak jsme mohli bratři body. Když prohráváte 0:2, není lehké to otáčet, ale nakonec se to povedlo,“ těšilo Kunce.

Hanáci otočili zápas díky trefám Siroty, Nahodila a Bambuly, který stejně jako v pátek rozhodl prodloužení. Po sedmé výhře z osmi zápasů prožívají Kohouti nejlepší období probíhající sezóny.

Olomoucké hokejisty teď stejně jako zbytek extraligy čeká reprezentační pauza. Po ní čekají Moru dva zápasy na ledě soupeřů (v pondělí 18. prosince v Pardubicích a ve středu 20. prosince v Českých Budějovicích), doma se pak představí 22. prosince proti Karlovým Varům.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio