Na přejezdu v Hlubočkách se srazil rychlík s osobním autem, řidiče transportoval vrtulník

23. květen 2022

Na přejezdu v Hlubočkách na Olomoucku se v pondělí před polednem srazil rychlík s osobním autem. Při nehodě se vážně zranil řidič auta, šlo o muže středního věku, kterého z místa transportoval do nemocnice vrtulník, řekla ČTK mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková.

Doprava na trati, která vede z Olomouce na Bruntál, stála, obnovit se ji podařilo po 15. hodině, informovaly České dráhy. Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka cestovalo ve vlaku 40 lidí, nikdo nebyl zraněn a z vlaku byli po nehodě evakuováni.

Řidiče ze zdemolovaného auta vyprostili hasiči. „Pacient byl po celou dobu při vědomí, utrpěl však mnohačetná poranění. Převezen byl na traumacentrum Fakultní nemocnice v Olomouci,“ uvedla mluvčí záchranné služby.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se nehoda stala v 11:20 na železničním přejezdu, který je zabezpečen světelnou signalizací bez závor. S osobním autem se střetl rychlík jedoucí z Olomouce do Ostravy, řekl ČTK Drápal.

Podle informací Českých drah byl zhruba na tři a půl hodiny provoz na trati přerušen. V úseku mezi Hlubočkami a Mariánským údolím byla nasazena náhradní autobusová doprava.

Na přejezdu v Hlubočkách jsou nehody poměrně časté. Naposledy se zde střetlo osobní auto s osobním vlakem letos v lednu. Při nehodě byla lehce zraněna devětapadesátiletá řidička a strojvůdce.

Zdroj: ČTK

Spustit audio