Na první tenisovou raketu si nevzpomínám

"Ale určitě byla dřevěná," směje se tenistka Radana Sedlářová. "Teď mám raket více a jsou samozřejmě kvalitní, střídám je," dodává úřadující mistryně České republiky ve dvouhře v kategorii nad šedesát let.

Radana Sedlářová pochází z Opavy, posléze žila s rodiči ve Frenštátu pod Radhoštěm. Maminka se velmi úspěšně věnovala sjezdovému lyžování, byla mistryní republiky. V rodině sportovali všichni, a tak si Radana postupně vyzkoušela krasobruslení, volejbal, lyžování, lehkou atletiku, aby se nakonec rozhodla pro tenis. Hrála za TJ Minerva Opava, TJ Železárny Prostějov a TJ Šternberk, kde působí dodnes. Hraje, trénuje. Za svou práci obdržela Cenu města Šternberk 2013 za celoživotní přínos v oblasti sportu, trenérskou činnost a výchovu mládeže.

Velké pochopení má u svého muže, který je také aktivním tenistou. Společně vyrážejí každý rok na kvalitně obsazený tenisový turnaj do chorvatské Poreče, kde dosahují skvělých výsledků.

"Nejdůležitější je zdraví," říká Radana Sedlářová a s úsměvem pokračuje: "občas se sice ozve koleno nebo loket, ale jinak tělo drží pohromadě."

autor: voj
Spustit audio