Nejlepším přírodním antibiotikem na dýchací cesty je podle gemmoterapeutky Jarmily Podhorné extrakt z žampionu

4. březen 2021

Gemmoterapeutika vytvořená ze zárodečných částí rostlin, obsahují stopové prvky a vitaminy a silně působí na dané problémy. Konkrétně při těch dýchacích je vhodná podle Jarmily Podhorné např. divizna, gemmoterapeutikum z pupenů modřínu nebo habru, které zlepšuje dýchání a pomáhá při potížích s krevními destičkami.

Jarmila Podhorná

Mgr. Jarmila Podhorná

Bylinkářka z Brodku u Konice, představitelka bylinné léčby pomocí Gemmoterapie, tzv. medicína bylin a pupenů (tinktury). Vydala několik knih, např. Byliny léčí I - IV a výrobou se zabývá pod značkou Naděje.
Mgr. Jarmila Podhorná vždy milovala přírodu a její dary, tak se její záliba stala i povoláním. Studovala, získávala informace v oblasti lidského organismu i alternativní medicíny. Pro výrobu bylinných tinktur a vznik firmy Naděje se rozhodla ve chvíli, kdy studovala Herbář léčivých rostlin pana Janči a Zentricha s obsahem o novém léčebném směru – gemmoterapie a možnosti významného působení výtažků z pupenů rostlin – gemmoterapeutik na lidský organismus. Přáním paní Podhorné bylo a je, aby lásku k lidem a její zkušenosti v oblasti gemmoterapie i alternativní medicíny předala především nemocným.

Jedním z nejlepších prostředků přímo na plíce je také líska. „Pomáhá i gemmmoterapeutikum z černého rybízu, které zlepšuje stav sliznic a posiluje celkovou imunitu,“ doplňuje Jarmila Podhorná z Brodku u Konice.

Gemmoterapie, též zvaná jako medicína pupenů

Jedná se o léčbu kapkami z výtažků pupenů keřů, stromů nebo bylin. Tato metoda využívá kořínky, mladé listy, ale často pupeny (latinsky gemmon), ve kterých se ukládají silné látky, jako hormony, vitamíny či enzimy, učinné k léčbě oslabeného lidského organismu.

 

 

 

Často ji často oslovují lidé po nemoci covid-19, kteří mají problémy s dýchacími cestami, bojují s velkou únavou organizmu a oslabeným nervovým systémem. „Vytváříme pro ně sestavy přímo na míru. Do kúry často vkládáme topol, který pomáhá likvidovat zátěže na játrech,“ říká známá gemmoterapeutka.

autor: voj
Spustit audio