Nekonzumujte podezřelé jídlo ani divné informace, radí profesor Thomas M. Nichols

Tom Nichols učí na prestižních amerických školách, je opakovaným šampionem americké verze soutěže Riskuj, ale zná i typické polské klobásky.

V dobách (tiše) bublající studené války žil Tom Nichols v Chicopee ve státě Massachusetts. Měli tam tehdy za humny leteckou základnu a tatínek Nichols, tak trochu ve stylu Bolka Polívky z jednoho filmu, vyšel občas za dům a ironicky i fatalisticky odevzdaně prý vyhlížel konec.

Thomas, takto sice stejně veselý a občas i stejně ironický, ovšem učinil životní rozhodnutí a jal se profesionálně studovat mezinárodní vztahy. Zaměřil se i na ruský jazyk a ruský (sovětský) region.

A i do dnešních dnů v zájmu minimalizace obav a rozpoznání rizik radí přátelům i studentům, aby pokud možno načerpali co nejvíce informací z důvěryhodných zdrojů.  Už asi většinou víme, proč nejíst pofiderní jídlo z podezřelé kuchyně. Postupujme tak i ve sféře informací.

autor: Bořek Volný
Spustit audio