Oficiálně potvrzeno. Útočník Mojmír Chytil v Sigmě končí, nově bude oblékat dres pražské Slavie

29. květen 2023 13:27

Ve fotbalových kuloárech se to považovalo za jasnou věc, až nyní je ale vše potvrzené. Sigma Olomouc i pražská Slavia potvrdily na svých webových stránkách přestup 24letého Mojmíra Chytila.

Chytil se s Olomoucí, kde fotbalově vyrostl, loučí po rovných 100 odehraných zápasech, v nichž dal dvacet gólů. Svými výkony v hanáckém celku si dokonce řekl o pozvánku do národního týmu, ve kterém debutoval právě v Olomouci proti Faerským ostrovům a dal hattrick.

„Nadešel čas se rozloučit. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale přišla chvíle, kdy je třeba posunout se v kariéře dál. Děkuju všem fanouškům, kteří mě od mého prvního startu za Sigmu podporovali. Děkuji i všem funkcionářům, trenérům v mládeži a všem v klubu, kteří mě vedli od 10 let až doteď. Všem jsem moc vděčný, že ze mě udělali fotbalistu, jakým jsem teď,“ řekl Mojmír Chytil pro webové stránky Sigmy Olomouc.

„Jednání okolo Mojmíra Chytila byla dlouhá a namáhavá. Jsem rád, že se nám jej nakonec podařilo udržet i pro jarní část ligy a Mojmír nám pomohl k postupu do skupiny o titul. Zároveň se podařilo dosáhnout pro klub příznivých finančních podmínek, včetně procent z případného dalšího přestupu,“ dodal sportovní ředitel Ladislav Minář.

Ve Slavii chytil podepsal smlouvu do 30. června 2027.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio

Související