Olomouc prožívám, říká režisér Jiří Havelka. V Moravském divadle nazkoušel Mozartova Tita

Na Hané byl mnohokrát s divadlem VOSTO5 na festivalu Divadelní flora, v rámci kterého jste mohli vidět i řadu inscenací v jeho režii. V Olomouci natáčel seriál Pozadí událostí. Aktuálně nazkoušel se souborem opery Moravského divadla a jeho šéfkou Veronikou Kos Loulovou Tita Wolfganga Amadea Mozarta. „Objevuju úplně nový svět,“ těší ho.

Jiřího Havelku znáte jako autora úspěšných komedií Vlastníci a Mimořádná událost. Pracuje na dalším filmu Zahradník s Oldřichem Kaiserem a Dášou Vokatou v hlavních rolích. „Vzniká tak netradiční formou, že bude mít premiéru asi až příští rok,“ upozorňuje známý režisér a scenárista.

Mnoho let učil na katedře alternativního a loutkového divadla DAMU, kterou také vedl. Moderoval předávání literárních cen Magnesia Litera nebo filmových cen Český lev. V závěru letošní sezóny si Jiří Havelka dopřeje volno, v té další bude spolupracovat například s dejvickým divadlem.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související