Olomoucká orientační běžkyně Tereza Janošíková byla v uplynulém víkendu hvězdou mistrovství Evropy univerzit

30. červenec 2019

Orientační běžkyně Tereza Janošíková prokazuje po loňských úspěších i letos, že patří k nejlepším mladým sportovcům kraje. Vybojovala celkem tři zlaté medaile. O několik dnů před tím přivezla navíc bronz z juniorského mistrovství světa v Dánsku. Zvlášť úspěchy na domácích tratích v Mohelnici, Čechách pod Kosířem a v Olomouci si mimořádně užila.

„Byl to krásný týden plný skvělých okamžiků, jak sportovních, tak těch přátelských. Jsem ráda, že lidé odjížděli zrovna z mého rodného města s nádhernými vzpomínkami,“ říká Tereza Janošíková. Obzvlášť si cení i bronzu ze světového šampionátu, i když očekávání podle ní byla ještě vyšší.

Medaile Terezy Janošíkové

„Určitě skvělá medaile, moc si jí cením. Nicméně loňský rok byl pro mě úspěšnější. Jsou to pro mě cenné impulsy do budoucna,“ dodává. Přes náročný program uplynulých týdnů olomoucká orientační běžkyně žádný velký odpočinek neplánuje.

Už v srpnu čeká Terezu Janošíková soustředění s českou reprezentací ve Skandinávii. Ještě tento týden si trojnásobná vítězka mistrovství Evropy univerzit naplánovala pořádný výšlap na dvojkole.

„Slíbila jsem mámě společnou dovolenou a přála jsem si dvojkolo. Sešlo se to dohromady. Dvojkolo se nachází ve Vodňanech v jižních Čechách, kam pojedeme vlakem a pak těch tři sta kilometrů domů právě na dvojkole,“ tvrdí velká naděje českého orientačního běhu Tereza Janošíková.

autor: min
Spustit audio