Olomoucké divadlo Tramtarie vstoupilo do dvacáté sezóny. Pořád nás to baví, říká ředitelka Petra Němečková

Jako ve velkém obývacím pokoji si můžete připadat v jeho hledišti, kam se vejde okolo osmdesáti diváků. Hraje se civilně, v repertoáru se střídá klasika s autorskými projekty a představeními pro děti. „To jsme chtěli od začátku,“ vzpomíná Petra Němečková, která do divadla vstoupila jako vysokoškolská studentka.

Malý herecký soubor je dokonale sehraný. „Všichni jsou spolu v šatně, kde v podstatě žijí,“ směje se ředitelka Tramtarie s tím, že o sobě vzájemně možná vědí víc, než jejich rodiny. Opřít se navíc můžou o skvělý realizační tým.

Několikrát jsme úplně vyprodali, moc nás to těší.
Petra Němečková o open-air festivalu Olomoucké nejen shakespearovské léto

Divadlo Tramtarie je nezávislá profesionální scéna, která v létě pořádá na parkánu jezuitského konviktu Univerzity Palackého úspěšný open-air festival Olomoucké nejen shakespearovské léto. Letošní ročník měl rekordní návštěvu  4 500 diváků. „Několikrát jsme úplně vyprodali, moc nás to těší,“ komentuje Petra Němečková s tím, že příští rok bude ve znamení oslav dvacáté sezóny.

Už je tady zas!, Amélie z Hejráku, Tři sestry, Smrt jim sluší, Fat Cabaret: Lásky, strach a zen nekonfekčních žen nebo O popleteném kouzelníkovi, to jsou jen některá z představení, která má aktuálně v programu olomoucké divadlo Tramtarie.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio