Olomoucký úřad práce čeká koncem příštího roku stěhování. Nově bude klientům k dispozici v budově Sigmia na třídě Kosmonautů

13. červen 2024 15:12

Z pronájmu do vlastního se bude koncem příštího roku stěhovat olomoucká pobočka úřadu práce. Místo ve dvou budovách na dvou různých adresách budou mít úředníci kanceláře na jednom místě. Konkrétně v budově Sigmia na třídě Kosmonautů.

Dělníci ji už opravují, vedle navíc vybudují přístavbu. Práce za 213 milionů částečně zaplatí dotace z Národního plánu obnovy. Momentálně je stavba ve fázi bouracích prací. „Zhruba od 20. června dojde k zahájení demontážních prací na boletických panelech na fasádním plášti,“ dodává vedoucí projektu Michal Kotouč.

Na novou adresu se úředníci budou stěhovat mimo jiné i z budovy v nedaleké Vejdovského ulici. Úřad je tam v nájmu, a proto nemůže investovat do větších oprav. „Ve stávající budově nemáme výtah. Je to tam složitější, chodby jsou užší. A celkově, když si tu budovu projdete, tak to není úplně prostředí, kde by se klient cítil dobře,“ říká ředitel krajské pobočky úřadu práce v Olomouci Vlastimil Přidal.

Výtahy v současné budově klientům chybí třeba i paní Karle. „Bez výtahu já než dolezu do třetího patra, tak to je katastrofa,“ říká. Podobný názor má i paní Renata. „Tady je to už všechno zastaralé. Je dobře, že to tam bude, hlavně ty výtahy pro ty kočárky a postižené,“ zmiňuje.

Ve stávající budově nemáme výtah. Je to tam složitější, chodby jsou užší.
Vlastimil Přidal, krajské pobočky úřadu práce v Olomouci

Práce na nové budově by měly být hotové koncem listopadu 2025. Klienti úřadu podle ředitele Přidala s žádným omezením služeb počítat nemusí. „Vzhledem k tomu, že neprobíhá rekonstrukce stávající budovy, tak budeme plně k dispozici do posledního dne, a pak se jenom přestěhujeme. A od dalšího dne budou služby k dispozici v té nové budově,“ vysvětluje Přidal.

Na nové adrese má úřad práce začít fungovat začátkem roku 2026.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související