Olomoučtí hokejisté opět trénují na ledě. Do začátku sezóny je čeká devět přípravných zápasů

24. červenec 2018

Hokejisté Olomouce vyjeli v přípravě na novou sezónu poprvé na led. Do startu extraligy je čeká celkem devět zápasů, dva z toho se soupeři z KHL. Už 2. srpna se v prvním z nich střetnou doma se Slovanem Bratislava. Teď si ale především zvykají na nové brusle a hokejovou výstroj. Poprvé po čtyřech měsících také opět bruslí. 

Petr Strapáč má za sebou první trénink na ledě a brusle šly hned dolů. „To je období, kdy to fakt nemám rád, ty nové brusle. Já celkem ten první týden, 14 dní trpím, takže už se těším, až to bude za mnou. Mám tam i staré brusle, ale chci to odtrpět hned zezačátku, pak bych to oddaloval a nechtělo by se mi do nich vůbec. Chci si na ně hned zvyknout, ať to pak nemusím řešit,“ komentuje Strapáč.

Boty tlačí samozřejmě také brankáře, kteří navíc na sobě mají takřka hokejové brnění. Možná proto to mají na ledě nejtěžší ze všech, i když olomoucký brankář Branislav Konrád si to nemyslí. „Já mám na sobě naštěstí starší brusle ještě z minulého roku, ty nové ještě nejsou připravené, takže nohy mě naštěstí až tak netlačí, když stojím. Horší je to v bráně, když se musím ohýbat. Nohy ještě nejsou přizpůsobené. Já to mám vždy těžké na začátku sezóny, první dva týdny pro mě budou utrpení,“ říká Konrád.

Petr Strapáč byl rád, když si mohl po tréninku sundat brusle

Nohy bolí na úvod přípravy na ledě nejen hokejisty, ale i trenéry. „Já nové nemám, ale vždycky po těch několika měsících, od dubna do července, ty nohy bolí,“ potvrzuje Zdeněk Moták.

Na úvod tréninku je potřeba více než jindy dobře zahřát svaly. „Volnější to nebylo. Spíše jsme kladli důraz na to, aby se hráči dobře zahřáli a aby si zase zvykli na ty jiné pohyby, protože přece jen běhání a bruslení je úplně něco jiného. Je potřeba, aby si nějakým způsobem posílili třísla a přitahovače. Ty pohyby nemuseli být stoprocentní, dbali jsme na to, aby stoprocentní bylo provedení přihrávek nebo zakončení,“ dodává trenér.

První tréninkový týden na ledě bude podle jednoho z trenérů Zdeňka Motáka zaměřený hlavně na bruslení. Kromě toho také čekají olomoucký tým lékařská vyšetření a testy.

autor: min
Spustit audio