Pátek: Žijeme jen jednou?

3. listopad 2017

Reinkarnace, minulé životy, patří mezi témata, která jsou často diskutována a neustále opředena otazníky. Snad všechna světová náboženství věří v nějakou formu posmrtné existence, zatímco materialistické nauky před nás kladou perspektivu nicoty. Kolik pří se vedlo kolem nejspornější otázky lidské existence a jak málo důkazů přinesly! Tímto tématem se zabývá řada studií jak vědeckých tak psychiatrických. Existenci života před životem se ale stále jasně dokázat nepodařilo. Přesto existuje tisíce lidí, kteří si vzpomínají na to, jak žili a čím byli před svým současným životem.

Možná znáte knihy Raymonda Moodyho, které se krátce po vydání v USA staly světovými bestsellery. Autor v nich shrnul „vzpomínky“ těch, kteří přežili svou klinickou smrt, a došel k pozoruhodnému zjištění, že jejich prožitky při umírání byly takřka totožné a nevyvracely možnost jakési další cesty. K jednoznačnému závěru však autor nedospívá.

A co vy? Věříte v další život, životy? Nebo v to, že žijeme opravdu jen jednou? Jak byste chtěli případně další, nový život prožít? Co byste udělali jinak?

autor: zos
Spustit audio