Pavel Kohout: Tango mortale

Desetidílná dramatizovaná četba z románu, který vycházel v létě 2012 na pokračování v Mladé frontě Dnes a v témže roce vyšel knižně v nakladatelství Pistorius & Olšanská.

Román je vybudován na půdorysu klasického motivu, kdy je hrdina vystaven osudové zkoušce. Hlavními postavami příběhu jsou Julie, kdysi česká primabalerína, nyní stará milionářka, která se sňatkem stala italskou kněžnou, a nadaný mladý Pražan Leo, jenž opustil skvělé místo v přední IT firmě, aby se živil jako placený "taxi-dancer" na tanečních "milongách".

Julie mu během návštěvy staré vlasti nabídne životní šanci, kterou zkomplikuje Leovo setkání s bývalou partou z pražských tančíren. Ve chvílích, kdy už vše vypadá pro Lea nadějně, se rozpoutá tango mortale – smrtící tango…

Pavel Kohout: Tango mortale. Desetidílná dramatizovaná četba na pokračování. Připravil Jan Sulovský. Účinkují Miluše Hradská, Jaroslav Plesl a Václav Bahník. Režie Pavel Krejčí. Natočilo Centrum výroby Regiony v ČRo Olomouc roku 2014.

Poslechněte si online do 14. září 2015:

Tango mortale 1/10
Tango mortale 2/10
Tango mortale 3/10
Tango mortale 4/10
Tango mortale 5/10
Tango mortale 6/10
Tango mortale 7/10
Tango mortale 8/10
Tango mortale 9/10
Tango mortale 10/10

autor: sul
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.