Pepa Malina představil bratrský projekt i sólo

28. červenec 2014

Projekt Malina Brothers se konečně dočkal studiové desky, a tak když bratři vyrazili na republikové turné, využili jsme jejich zastávky v Olomouci a pozvali Pepu Malinu a basistu Pavla Peroutku před náš mikrofon.

Kromě debutu bratrské skupiny "Rychlejší koně" s sebou přivezl také sólovou prvotinu "Časosběr". "S bráchy jsme z času na čas sešli v domácí bražecké hospodě "V pekle", kde jsme si společně měli čas zahrát.

Jinak máme každý své projekty. Natočení desky byla příjemná záminka k tomu, abychom mohli vyrazit na společné turné," vysvětlil Pepa Malina.

Krásné je ale také album samotného houslisty Pepy Maliny, na kterém najdete celé desítky mnohdy velmi zajímavých spoluhráčů a zpěváků. "Během času se mi nashromáždili skladby, pro které se mi dařilo získávat zajímavé zpěváky a interprety, až to vydalo na CD a název vzhledem ke způsobu nahrávání i vzniku byl zřejmý," usmál se hlavní protagonista.

Přes celé to široké spektrum zní deska neobyčejně kompaktně. Hezké písničky, instrumentálky i povídání jste si mohli připomenout v prázdninové repríze hodinu před polednem ve Větrníku v úterý 29. července.

Spustit audio