Petr Dzingel miluje Asii a tamní street foody, připravuje vlastní kuchařku
Knihu, o které mluví jako o gastronomickém cestopisu, pojmenoval Východní přísliby. Bude plná receptů rozepsaných do nejmenších detailů, dobrých rad a fotografií. Vyjít by měla na konci letošního roku. Všechny recepty sám připravuje.
Dvanáct let jezdil Petr Dzingel do východní a jihovýchodní Asie, kde sbíral zážitky. Oblíbil si hlavně pouliční jídlo. Opakovaně byl v Hongkongu, Číně, Vietnamu, Koreji, Malajsii, Srí Lance nebo Thajsku. „Street food určitým způsobem symbolizuje podstatu bytí místních lidí, kteří si vaří proto, aby se najedli. A když jim něco zbyde, prodávají to jiným lidem. Případně toho rovnou udělají víc a nabízejí,“ říká.
Už jeho první cesta do Asie vedla za jídlem, jel si pochutnat a nakoupit. Ruku v ruce s tím ale šlo i poznávání. „Východní filozofie, pohled na zdraví, především to duševní, mi hodně pomohly změnit úhel pohledu na žití, bytí, přístup v byznysu i k lidem samotným. Pochopil jsem, že nemusím pořád spěchat a že peníze neznamenají všechno,“ přiznává nadšený amatérský kuchař.
Petra Dzingela milovníci taneční hudby znají jako DJ Džejára. Je úspěšným producentem a organizátorem řady akcí, třeba známého Open Air Festivalu Svojšice. Prohlašuje, že: „Nemusíte být hvězda z televize, abyste měli ostatním co nabídnout.“
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka