Plovárna v Hranicích je uzavřená, zaplavila ji rozvodněná Bečva. Jak dlouho potrvají opravy?

19. září 2024 09:59

Městská plovárna v Hranicích na Přerovsku bude minimálně měsíc zavřená. Do strojovny sportoviště totiž natekla voda z rozvodněné Bečvy. V provozu zůstává jen vana pro novorozence a fit centrum.

Schody vedoucí do podzemí plovárny nesou známky toho, že na nich ještě nedávno bylo bahno. „Hladina vody tady byla 33 centimetrů,“ prozrazuje Tomáš Dohnal, vedoucí plaveckého areálu.

Pořád se uklízí. Kýble a smetáky jsou k vidění všude okolo. „Povedlo se nám odstát veškerou vodu. Teď nám tady v tom podzemí kolegové čistí akumulační nádrže, pak budeme demontovat čerpadla,“ dodává Dohnal.

Provoz teď není možný. Do doby, než to všechno vyčistíme a veškeré technologie opravíme.
Tomáš Dohnal, vedoucí plaveckého areálu

Bazény jsou teď kvůli tomu zakalené. „Provoz teď není možný. Do doby, než to všechno vyčistíme a veškeré technologie opravíme,“ informuje vedoucí areálu.

Jak dlouho budou úklidové práce trvat? „Odhad je v řádu několika týdnů,“ zmiňuje Dohnal. Škody odhaduje na stovky tisíc korun.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související