Po průtazích s výběrovým řízením začala oprava šumperského bazénu. Otevření se zpozdí o půl roku

22. říjen 2018

Průtahy, které provázely zahájení oprav šumperského bazénu, jsou u konce. Stavaři už areál převzali a naváží do něj techniku. Plánované otevření se ale posouvá na začátek roku 2020. Výběrové řízení na zhotovitele rekonstrukce se protáhlo kvůli neúspěšnému uchazeči, který nesouhlasil s výsledkem soutěže. Úřady sice daly za pravdu městu, plánované opravy to však oddálilo o téměř půl roku.

„Celá ta skleněná stěna půjde pryč a bude to rozšířeno o prostor toho skleníku, což je zhruba dva a půl, tři metry pro toho zákazníka po celé délce bazénu,“ popisoval Milan Jurčíček z městské firmy letos v létě při prohlídce prázdného bazénu.

„Bohužel jsme se časově dostali do ne úplně ideální situace. Firma přes zimu může dělat bourací práce, ale například sanace povrchů není možné dělat při nižších teplotách pod nulou,“ uvedl ředitel městské firmy Patrik Pavlíček.

Zavřený bazén v Šumperku se stal terčem vandalů. Po průtazích se už ale město může pustit do oprav

Vandalové ničí zavřený bazén v Šumperku

Rekonstrukce šumperského bazénu může po dlouhých peripetiích začít. Úřady potvrdily, že město při výběru dodavatelské firmy nepochybilo. Pro radnici je to dobrá zpráva i proto, že se do areálu v posledních týden vydávají vandalové.

Stavaři převzali bazén v půlce října. Jeho otevření se tak podle Pavlíčka posune na leden 2020. Což s sebou přináší další problém. „Součástí předání díla jsou i zkoušky provozu jednotlivých vybudovaných věcí. Samozřejmě v lednu nemůžeme provádět zkoušku venkovního bazénu, takže budeme muset ty zkoušky odložit,“ dodal Pavlíček.

Děti ze Šumperka a okolí by tak teoreticky mohly přestat dojíždět na povinné plavání do Zábřehu od ledna 2020. Podle vedení zábřežské plavecké školy se ale kurzy plánují i platí na celý školní rok dopředu. A změny v jeho průběhu přinesou údajně další zmatky v organizaci.

autor: sol
Spustit audio